K novému autu pro Girasole pomohli podnikatelé i město

21. 12. 2022 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Z města

Krásný vánoční dárek získala organizace Girasole, které pečuje o dlouhodobě nemocné po celém Hustopečsku. Díky Městu Hustopeče a několika místním podnikatelům si v úterý 20. prosince převzala nový osobní automobil, který bude sloužit pečovatelkám osobní asistence. 


Za darem stojí především soukromá reklamní agentura z Valašského Meziříčí, která se již před dvaceti lety rozhodla pomáhat poskytovatelům sociálních služeb pomocí svého podnikání. Za tu dobu rozdala již 1000 automobilů. „Poskytovatelé sociálních služeb nás obvykle sami oslovují, ale Girasole jsme si vyhlédli my, protože pocházím z Hustopečí a jejich vozy tu často vidím projíždět, takže jsme tentokrát oslovili my je,“ usmívala se oblastní ředitelka firmy Kompakt Hana Janíčková a dodala, že děkuje všem podnikatelům, kteří si reklamu zaplatili a umožnili tak nákup vozu.

Pětimístnou bílou Dacii Lodgy tak na první pohled poznáte podle množství reklamních polepů dárců, kteří se na auto pro Girasole složili. Automobil bude sloužit čtyři roky, poté jej Girasole bude moci odkoupit nebo vyměnit za jiný. A není to jediný dar, který sociální pracovníci v letošním roce získali. Radost jim udělal i koncentrátor kyslíku, několik polohovatelných lůžek nebo Ford Tranzit upravený pro převoz imobilních klientů. Díky nim a štědrosti dalších dárců se služby mohou dále rozvíjet. „Je to možné, protože od nového roku máme od Jihomoravského kraje přislíbené další dva úvazky, o které jsme bojovali čtyři roky. Věříme, že se nám je podaří obsadit a že budeme moci třeba i nabírat nové klienty. V současnosti jich máme v osobní asistenci 35 při počtu šesti pečovatelek,“ doplnila vedoucí osobní asistence Lucia Hrazdirová. -nov-

odebírejte přes RSS