Do Hustopečí se sjeli harmonikáři

30. 1. 2023 · 1 minuta čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Sál hustopečského kina a dokonce i prostory nově otevřené kinokavárny se v sobotu 28. ledna oblékly do kroje. Konalo se zde vůbec první setkání harmonikářů, které ve spolupráci s městem Hustopeče zorganizovala a moderovala známá harmonikářka a milovnice folkloru Miroslava Šubíková.


Celkem se během téměř tříhodinového programu vystřídalo 12 účinkujících z různých koutů. „Dostala jsem volnou ruku, takže jsem pozvala především své kamarády, se kterými nám to dobře hraje. Asi nejdál to měl Honza Grabec z Trenčína, ale máme tu i harmonikáře z toho bližšího okolí. Pozvání přijal třeba Michal Silnica, který hrál v Hustopečích na Sousedském blešáku, Terezka Kniežová z Brna, Michal Holý z Čejče nebo Ivoš Janičata z Pohořelic. Jako hosté nám přijeli zazpívat Darebný ženy z Velkých Pavlovic a vynikající dětský zpěváček Ondrášek Toth z Milovic,“ hrdě představila své hosty Šubíková.

VIDEOZÁZNAMY JEDNOTLIVÝCH VYSTOUPENÍ ZDE

Přestože se program značně natáhl, diváci to jenom vítali a vesele si prozpěvovali. Harmonikáři jsou zvyklí vystupovat především ve sklepech či mezi lidmi, ale sál hustopečského kina si pochvalovali.

Program byl beznadějně vyprodaný, proto usměvavá moderátorka Mirka Šubíková pozvala zájemce na další podobná setkání. „Určitě můžu pozvat do Pohořelic, kde se setkáme 11. února a do Ladné 18. března. Budeme se těšit,“ vzkázala Šubíková. -nov-

odebírejte přes RSS