Kinokavárna má otevřeno! Provoněla ji babička Hanka.

11. 1. 2023 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Z města
Hustopečská kinokavárna má nového nájemce. Moderní prostory kina provoněla svými dezerty a lahůdkami zkušená cukrářka Hana Jaborníková. 


Babička Hanka, jak ji její spokojení zákazníci říkají a jak pojmenovala i novou kavárnu, peče své dobroty přímo v Hustopečích. V Jejím sortimentu nechybí tradiční řezy, větrníky, rohlíčky, ale ani moderní cupcaky, cheesecaky a trubičky. „Přiznám se, že nejsem vyučená cukrářka. Všechno, co umím, mě naučil můj syn, který je vynikající cukrář. A mě se to také zalíbilo. V oboru podnikám už deset let, devět let provozuji v nedaleké Blučině točenou zmrzlinu. Poměrně nedávno jsem se přistěhovala do Hustopečí, kde jsem si to okamžitě zamilovala hledala jsem nějaké možnosti, jak se tu realizovat. Kinokavárna se mi hned zalíbila a doufám, že i návštěvníkům se budou líbit moje dezerty,“ usmívala se lehce nervózní cukrářka.

Kromě sladkých dobrot je možné dát si zde kávu i nealko nápoje, časem přibudou slané croissanty a obložené bagety. To vše samozřejmě i s sebou do krabiček. „Zatím funguji v takovém tom zkušebním režimu, ale určitě budu v průběhu času přidávat i slané pochoutky. Už teď můžu pozvat na slané croissanty a obložené bagety nebo polední polévky. Ale všechno postupně,“ říká.

První zákazníci již zákusky babičky Hanky ochutnali a kromě výborné chuti ocenili i velmi přívětivé ceny. Ačkoliv oficiálně kavárna otevře v pondělí 16. ledna, už nyní je možné sympatickou cukrářku v kavárně potkávat, pobesedovat a hlavně něco ochutnat. „Že jsem tady, poznáte podle vystavené cedule. Určitě se tu uvidíme teď o víkendu, protože budou volby a v kině bude koncert kapely Fragile, v neděli je kino. Takže už tento víkend můžete přijít ochutnat,“ pozvala Jaborníková.

Všechny podrobnosti najdete na jejím facebookovém profilu U Babičky Hanky. -nov-

odebírejte přes RSS