Z jednání radních: Nové vybavení zubní ordinace

1. 2. 2023 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Z města
Radní jednali v úterý 31. ledna. Mezi důležitá témata zařadili participativní rozpočet pro rok 2023, pořízení leteckého snímku města a nákup techniky pro vybavení zubařské ordinace.

Loni v listopadu okatě upozornila na nedostatek zubařů v Hustopečích i okolí dlouhá fronta lidí čekajících na registraci. „Situací se intenzivně zabýváme a hledáme možnosti navýšení počtu zubařských ordinací v našem městě. Aktuálně jsme se shodli na pořízení zubařského křesla do majetku města. Nová lékařka, která by měla nastoupit do ordinace v Mrštíkově ulici v září letošního roku, může toto technické zařízení využívat formou výpůjčky,“ vysvětlila starostka, Hana Potměšilová. Od částečného zajištění vybavení si vedení města slibuje vyšší nabídku stálé zubařské péče v Hustopečích.

Radní využili nabídku na letecké snímkování. „Objednali jsme letecké fotografie za účelem vyhotovení foto mapy města o rozměrech 150 x 100 centimetrů. Ta původní má již téměř 10 let a  není zcela aktuální,“ doplnil místostarosta, Bořivoj Švásta.

Od 1. února startuje participativní rozpočet Tvoříme Hustopeče. Nabízí 700 tisíc korun, o jejichž využití rozhodnou obyvatelé města. „Hlavním cílem projektu je zvýšit kvalitu života v Hustopečích, a to na základě námětů od místních. Nápady z okruhu investic, ale také kultury, sportu či vzdělávání, je možné odevzdávat až do 1. března,“ vysvětlil místostarosta, Josef Horák. Podrobné informace nejdete na www.tvorimehustopece.cz, případně se můžete obrátit přímo na koordinátora celého projektu, kterým je radní pro investice, Vojtěch Frank.


-hrad-

 

odebírejte přes RSS