Z New Yorku do Hustopečí. V knihovně vystavuje své obrazy Naďa Kupková.

2. 2. 2023 · 1 minuta čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Městská knihovna představuje dalšího nadějného hustopečského umělce. Nebo spíš umělkyni. Do konce února můžete ve vestibulu knihovny zhlédnou obrazy Nadi Kupkové.


Úplně první výstava to však pro mladou maminku dvou dětí není Její díla inspirovala klavírního virtuosa Alexandra Margina z Ney Yorku, který svůj koncert propojil s on-line výstavou Nadiných obrazů. „Dostala jsem se k tomu před necelým rokem jako slepý k houslím. Margin komponuje hudbu podle obrazů umělců a našel si mě na Instagramu, kde zveřejňuju svoje obrázky. Takže hrál koncert, který se přenášel online a během něj právě mluvil o mojí tvorbě a malby ukazoval. Bylo to velmi zajímavé a potěšilo mě to, ale mít fyzickou výstavu je úplně něco jiného. Vždycky to byl můj sen, proto jsem vděčná našim knihovnicím, že mi poskytly prostor,“ vysvětluje usměvavá malířka.

Civilní profesí inženýrka kvality jedné z hustopečských firem začala malovat už v dětství, ale naplno se k němu vrátila až po studiích. „Před třinácti lety jsem se přihlásila do kurzů malířky Jany Rozkové, abych poznala své možnosti i možnosti různých technik. Tento kurz mi dal strašně moc, proto jsem vděčná paní Rozkové za to, co ve mě probudila,“ dodává.

Na svou první fyzickou výstavu se dlouho připravovala a návštěvníkům představuje veškerou svou tvorbu, která je velmi pestrá. „V podstatě tu najdete všechno možné od pastelu přes aquarel, olejové barvy, akryl až po uhel. Hlavním tématem je především příroda a portréty, ale nebráním se vůbec ničemu,“ nechala se slyšet umělkyně.

Prodejní výstava v knihovně potrvá do konce února. -nov-

 

odebírejte přes RSS