Do Hustopečí se sjeli nejlepší stolní tenisté

13. 3. 2023 · 1 minuta čtení · 8 fotografí · 1 video
Téma Sport
Hustopeče opět jednou potvrdily svou důležitou roli při pořádání krajských i celostátních sportovních závodů. V sobotu 11. března se do městské sportovní haly sjelo na bodovací republikový turnaj přes 220 nejlepších hráčů mládežnických kategorií stolního tenisu. 


Tento konkrétní turnaj hostí hustopečský oddíl TJ Agrotec Hustopeče již dvacet let. „Turnaj je rozdělen do několika kategorií a podobných je jen šest za rok po celém Česku. Hráči sbírají body do celostátního žebříčku, podle kterého se kvalifikují na mistrovství České republiky,“ prozradil ředitel závodu Antonín Schwarzer.

O co lépe si hustopečský oddíl vedl coby pořadatel, o to horší bylo zastoupení hráčů. „U nás má pořádání turnaje opravdu dlouhou tradici, a to právě díky skvělému zázemí, které tu máme. Hráči k nám jezdí moc rádi a i my už jsme za ty roky nasbírali spoustu zkušeností, takže přesně víme, jak t to celé připravit, aby všechno klaplo. Zastoupení hráčů je letos nulové, protože naši hráči soutěží v kategoriích do 11 let, ale doufáme, že jednou se naši hráči dostanou i sem a budou si moci zahrát doma. Já sám jsem na tomto turnaji kdysi startoval a posledního zástupce jsme tu měli před asi čtyřmi lety,“ doufá Schwarzer v lepší časy.

Samotný turnaj je pouhá kapitola v celoročním dění oddílu stolního tenisu. Právě vrcholí sezona a práce proto mají hráči i trenéři víc než dost. „Od září do dubna probíhají soutěže mládeže i dospělých, takže nám zbývají dva měsíce do konce sezony a musím říct, že se nám ve všech kategoriích velmi daří. Žákům na krajské úrovni, mužům na té republikové,“ prozradil Schwarzer. -nov-

 

odebírejte přes RSS