Zahrádkáři plánují Májovou výstavu vín i zájezd do Retzu

2. 3. 2023 · 1 minuta čtení · 11 fotografí · 1 video
Téma Víno

Sedmdesátka členů místní organizace Zahrádkářského svazu se sešla na výroční schůzi. V tradičním termínu, s tradičním programem, ovšem v netradičních prostorách jídelny učiliště. 


Během zasedání byla řeč především o akcích spolku. Těch uplynulých, ale především těch nastávajících v čele s Májovou výstavou vín. „Výstavu plánujeme na 6. května s tím, že ve čtvrtek 27. dubna v 17 hodin bude hodnocení vín, kam bych rád vinaře pozval také. Letos zopakujeme model spojené výstavy s Hustopečskou pečetí, protože tím se nám alespoň částečně sníží náklady na tuto akci, která je pro nás ztrátová,“ pozval předseda organizace Radovan Tomeš.

Velké emoce vyvolalo i oznámení ústředního výboru o zvyšování členského příspěvku od roku 2024. „O tom rozhodla republiková rada. Obávám se, že nám to přinese odliv členů, a to nás už tak dost ubývá. I když musím říct, že se nám podařilo sehnat dva nové mladé členy, dokonce členku, která se hned aktivně zapojila do práce ve výboru a spravuje nám sociální sítě i nově webové stránky. Z toho mám radost,“ chválil Tomeš Karolínu Hrnčiříkovou, která je současně vinařskou produkční města Hustopeče a ve volném čase vypomáhá nejen zahrádkářům, ale i vinařské komisi a Hustopečskému vinařskému bratrstvu.

Z čeho mají zahrádkáři velkou radost, jsou podařené vinařské čtvrtky, které se začátkem roku rozjely v jejich sklepě v ulici Na Hradbách. „Letos to bylo všechno uspořádané hodně narychlo, ale ujalo se to a jsou to vždy příjemná setkání. Chci tedy poděkovat všem vinařstvím, které se u nás ve sklepě prezentují. Už letos musíme vybírat další vinaře na příští rok,“ dal si předsevzetí Tomeš. -nov-

odebírejte přes RSS