Maminky si přivydělávají rolováním zmrzliny

18. 7. 2023 · 2 minuty čtení · 4 fotografie · 1 video
Splněný sen a zároveň pomoc pro druhé. Nový stánek s rolovanou zmrzlinou, který najdete v horní části Dukelského náměstí nabízí vynikající osvěžení z lokálních BIO produktů.


Za nápadem stojí Marija Wazi, spoluzakladatelka dobročinného obchůdku Narana a nadšenec pro vše dobré. „My jsme ten stroj na výrobu zmrzliny měli dlouhou dobu doma. Nejdřív jsme si ji dělali pro sebe, později pro rodinu, pak i pro známé. A všichni říkali, že je to výborné, že to musíme nabídnout dalším. A mě to moc lákalo, ale pořád jsme ještě měli malé děti, tak nebyla vhodná doba. Až letos mi manžel k narozeninám vyrobil tento stánek a rozjeli jsme to,“ usmívá se spokojená majitelka.

Myšlenku podpořil i dobročinný obchůdek Narana a tak ve stánku můžete dostat zmrzlinu od maminek na mateřské i od maminek z Ukrajiny, které v Hustopečích zůstaly a hledají možnost si přivydělat. „Máme tu zatím dvě maminky z Ukrajiny a jednu Češku. A všechny spojuje to, že mají malé děti a je pro ně obtížné si najít nějaký přivýdělek, aby to časově šlo všechno skloubit. Do stánku chodí různě, jak se domluví. Nějakou dobu se zaučovaly, protože to přece jenom chce cvik, ale už to pěkně šlape,“ chválila své svěřenkyně.

Zmrzlinu vám maminky vyrobí přímo před očima, trvá to jen pár minutek a porce je tak velká, že se musí rozdělit do dvou kelímků. „Je to zajímavé sledovat, když zmrzlinu vyrábí. A ještě lepší je ji ochutnat. Tím, že opravdu používáme výhradně BIO produkty, tak se to na té chuti projeví. Už jenom smetana, která je základem zmrzliny je prostě úžasná a všichni se nás ptají, co do ní přidáváme. Ale je to opravdu jenom poctivá smetana. A do ní si můžete nechat přimíchat na co máte jenom chuť. Od jahod ze Šakvic, přes levandulový sirup ze Staroviček až po hustopečskou mandlovku,“ jmenuje Marija jen několik chutí z široké nabídky.

Nenápadný stánek bude fungovat po celou sezónu, minimálně do poloviny září. -nov-

 

odebírejte přes RSS