Druhák přečetl 106 knih během půl roku a stal se Lovcem perel 2023

15. 2. 2024 · 1 minuta čtení · 8 fotografí · 1 video
Městská knihovna již řadu let pořádá pravidelnou soutěž pro malé čtenáře Lovci perel, kterou za loňský rok s přehledem ovládl jeden z nejmladších účastníků, Patrik Huszár, žák druhé třídy základní školy.


Perly přinášející knihy začal číst teprve v červnu loňského roku a přesto dokázal porazit mnohem zkušenější čtenáře, když zvládl přečíst 106 knížek. „Knížek s označením perly jsem si všiml už v první třídě, když jsme s mamkou šli vyřídit do knihovny průkazku. A vloni v červnu jsem si řekl, že to zkusím. Nejčastěji čtu s rodiči,“ okomentoval své vítězství sám Patrik, který úspěšně láká i své další kamarády k účasti v soutěži.

Také ostatní z deseti oceněných dětí si zaslouží velkou pochvalu. Dohromady zvládly přečíst celkem 453 knih. „V nabídce perlorodek je opravdu široká škála velmi dobrých knih, které děti baví. Je pravda, že větší výběr je tam pro ty mladší děti, ale to souvisí i s tím, že menší děti jsou více motivování se podobných soutěží účastnit. Ti starší už mají jiné zájmy a pokud čtou, tak určitě ne kvůli perličkám,“ usmívala se knihovnice Jana Unverdorbenová. 

Přestože soutěžících dětí každým rokem spíše ubývá, s návštěvností knihovny to nijak nesouvisí. „To určitě ně. Naopak nám čtenářů spíše přibývá, protože se do města stěhuje stále více mladých rodin s dětmi, takže o čtenáře nouzi opravdu nemáme,“ potvrdila knihovnice. -nov-

odebírejte přes RSS