Investice do chodníků a vozovek

22. 2. 2024 · 1 minuta čtení · 1 video
Téma Z města
Oprava chodníků a komunikací je věčné téma všech měst a obcí. Hustopeče nejsou výjimkou. Kompletní rekonstrukce jedné ulice skončila teprve začátkem roku a už se plánují další. 


 „Začátkem roku jsme opravili ulici Dvořákovu, jejíž dokončení nám zpozdily mrazy. V podstatě nám tam chybí už jen dodělat pár vjezdů a můžeme zaměřit a zkolaudovat,“ zhodnotil místostarosta Bořivoj Švásta. 

A poslední fází bude výsadba, která se již připravuje stejně jako v ulici Tábory. „Na ulici Tábory máme již pět let hotový projekt ozelenění a postupně jej naplňujeme podle toho, kolik máme k dispozici financí,“ podotkl Švásta.    

Čerstvou potvrzenou investicí je další fáze bezbariérové trasy. „Jedná se o ulici Brněnskou směrem ke kruhovému objezdu u dálnice a potom chodník kolem nemocnice na Hybešovu ulici. Tím budeme mít tuto část města kompletně hotovou,“ těší se místostarosta-    

Vedení počítá, že by investice za 3,2 milionů korun, kterou z 50% pokryje dotace mohla být hotová už do léta. A další části města se již projektují, např. chodníky v ulicích Vrchlického, Školní a Pionýrská, parkoviště u firmy Frauental či komunikace k nově vznikajícím sídlištím. -nov-

odebírejte přes RSS