„V této soutěži jsme se ani tak nezaměřovali na celkové menu, ale spíše na to, jak kuchaři využili danou surovinu, tedy mandle,“ přiblížil kritéria hodnocení pražský šéfkuchař Luděk Munzar. „Sledovali jsme kreativitu kuchařů, jejich nápad,“ doplnil šéfkuchař Matouš Pauer.
S pečenou vepřovou panenkou plněnou praženými mandlemi s tymiánem a redukcí z hustopečské kávové mandlovice podávanou s pečenými zámeckými brambory ve slupce s cherry rajčátky zvítězil podle odborné poroty Hotel Centro. Cenu za něj převzal ředitel Michal Nešpůrek.
Návštěvníkům potom nejvíce chutnalo v Hotelu Vinopa. Vepřovou panenku ,,SOUS VIDE“ v mandlové krustě s rizotem z lišek a tymiánovým demi-glace ohodnotilo jedničkou bezkonkurenčně nejvíce strávníků. Cenu vítězi předala ve čtvrtek za město Hustopeče Dagmar Sedláčková.
Reportáž ze Slavností mandloní a vína vychází již v dnešním Hustopečském magazínu č. 252. Dívejte se!
(Text: Jana Langová, Foto: Jana Langová, Dagmar Sedláčková)
[caption id="attachment_10683" align="alignnone" width="700"]

[caption id="attachment_10684" align="alignnone" width="463"]

[caption id="attachment_10685" align="alignnone" width="700"]

