Nejlepší mandlový dezert překvapil i šéfkuchaře

3. 4. 2014 · 1 minuta čtení · 2 fotografie
Slavnosti mandloní a vína - to nebyla akce určená jen pro turisty, ale také pro milovníky dobrého jídla. Pozváni na slavnosti přijali šéfkuchaři pražských restaurací Matouš Pauer a Luděk Munzar, kteří například na pódiu předvedli kulinářskou show. Za úkol měli také vybrat vítěze soutěže „O nejlepší mandlový recept“ z řad široké veřejnosti. Své mandlové dezerty přineslo do soutěže celkem 14 kuchařů amatérů. Vítěz byl podle porotců jednoznačný. „Měli jsme jasno hned od začátku. Musím říct: „Klobouk dolů.“ Za tenhle dezert by se nemusela stydět ani kdejaká restaurace,“ pochválil šéfkuchař Matouš Pauer.
S přehledem zvítězila Lenka Bímonová z Olomouce. Její vítězný recept na mandlovo-karamelový cheescake teď můžete vyzkoušet i vy.
Korpus:
260g be-be sušenek
125g másla
50g nahrubo pomletých mandlí

Sušenky pomeleme, smícháme s měkkým máslem a přidáme mandle. Nasypeme do formy.
Krém:
500g tvarohu
400g zakysané smetany
3 vejce
200g cukru
lžíce vanilkového pudinku
trocha mandlového aroma

Vše dáme do mísy, promícháme, nalijeme do formy a upečeme v předehřáté troubě.
Zdobíme karamelem a praženými drcenými mandlemi.

Dobrou chuť!
Reportáž ze Slavností mandloní a vína přineseme v Hustopečském magazínu č. 252, vychází v pátek 4.4.2014. 
(Text a foto: Jana Langová) 
[caption id="attachment_10649" align="alignnone" width="463"] Vítězka Lenka Bímonová. Foto: Jana Langová.[/caption]
[caption id="attachment_10650" align="alignnone" width="700"] Vítězný Cheescake. Foto: Jana Langová.[/caption]
odebírejte přes RSS