Známe kompletní program Burčákových slavností 2016

25. 7. 2016 · 2 minuty čtení · 1 fotografie

22. ročník Burčákových slavností připadne na víkend od 29. září do 1. října 2016 a organizátoři už prozradili kompletní program. I letos se zachová tradiční formát slavností. Ve čtvrtek budou předskokany hlavního burčákového dění děti z mateřských a základních škol. Od 19.00 hodin potom vystoupí místní kapely Pool Litters a Na2fáze.

Pátek: Otvírání mázhausů a Dusilová

V pátek vypuknout Burčákové slavnosti naplno. Na divadelní začátky odkáže představení souboru Dlaně Hustopeče s názvem O cechu trpělivých panen. V 18.00 hodin se pak oficiálně začnou otvírat nalévárny burčáku v průjezdech domů na náměstí, takzvané mázhausy. Těšit se návštěvníci mohou ve večerních hodinách na ohňovou show a na koncert Lenky Dusilové.

Sobota: Historický průvod, zasedání unie i jarmark

Středověký jarmark, středověká hudba Bakchus, historické tance a zasedání Burčákové unie – takový je program slavností na Dukelském náměstí pro sobotní dopoledne. Ve 12.00 hodin pak začne hrát Švejk Band, následovat bude folklórní pásmo a ve 13.45 hodin tolik očekáváný historický průvod.

V odpoledních hodinách je připraveno také pásmo s názvem Laškovně i vážně o víně a historii a koncerty kapel Junior Band Pohořelice a Fojti. V 18.45 hodin pak na pódium nastoupí známý písničkář Jaroslav Uhlíř.

Burčákové slavnosti 2016 završí v 21.00 hodin koncert kapely No Name.

Zamiřte i pod Šapitó a do domu U Synků

Historický kolotoč, provazový žebřík, pohádky, žonglování, kouzelník a další budou na děti čekat pod Šapitó. Dětská scéna bude umístěna na parkovišti u Staré pošty v sobotu od 10.00 do 17.00 hodin.

Malá scéna s rytíři, dobovou hudbou a s flašinetáři bude připravena pro všechny, kteří mají radši komorní atmosféru, na nádvoří domu U Synků. V pátek vpodvečer tam bude hrát swingová kapela, v sobotu je program nachystán od 10.30 do 20.30 hodin.

A ani letos nebude chybět rok od roku více oblíbená soutěž ve válení beček. Ve vinařské ulici Na Hradbách odstartuje v sobotu v 17.00 hodin.

Nenechte si ujít nezapomenutelný zážitek s rodinnou atmosférou!

Vstupenky v předprodeji k dostání v Turistickém informačním centru Hustopeče, v síti Ticketstream nebo přes portál SMS Ticket již od 1. června 2016. Do konce srpna je možnost zakoupit zvýhodněné vstupné na oba dva dny slavností za 100 korun.

www.burcakoveslavnosti.cz

-jal- 

odebírejte přes RSS