Město vypovědělo smlouvu se zhotovitelem Pavučiny

16. 10. 2018 · 2 minuty čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Z města

Budování nového centra určeného pro zájmové vzdělávání dětí začalo téměř před rokem. Centrum volného času Pavučina opustilo svou původní budovu a přestěhovalo se do náhradních prostor. Zázemí našlo v M-klubu, knihovně a dalších zařízeních v Hustopečích. Během řady měsíců vyrostla dvoupatrová budova ušitá na míru pro potřeby různých druhů zájmových kroužků. Hlavní dodavatel stavby byl vybrán v řádném výběrové řízení podle zákona o veřejných zakázkách. „Nicméně postupně začal mít zhotovitel problémy s plněným termínů a z důvodu neplacení s ním přestali spolupracovat někteří subdodavatelé. Proto jsme se po 11 měsících rozhodli v souladu se smlouvou o dílo ukončit spolupráci s touto firmou,“ popsala současnou situaci starostka Hana Potměšilová.


Dalším důvodem k vypovězení smlouvy bylo i neustálé posouvání termínu. Budova Pavučiny měla být dokončena v prodlouženém termínu do 31. října 2018. Podle technického dozoru je ale hotová zhruba z poloviny. V přízemí jsou kromě toalet hrubé omítky a osazená okna, dodělává se střecha a napojení kanalizace a svodů ze střechy. „Zvažujeme proto vypsání jednacího řízení – bez zveřejnění oslovíme několik firem a vybereme tu, která dílo dokončí,“ vysvětlila Potměšilová. Zákon tuto variantu umožňuje. „Je to v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Je tu podzim, blíží se zima, a stavba není zabezpečená tak, aby ji počasí nepoškodilo,“ dodala.
Konec stavby se sice prodlužuje, ale Centrum volného času Pavučina funguje v omezeném provozu už druhý školní rok. Do 58 kroužků se letos zapsalo přes 721 účastníků z toho 640 žáků. „Činnost jsme zahájili v září a říjnu a fungujeme. Je škoda, že nová budova v tuto chvíli ještě není, ale svět se nehroutí, vidíme, že stavba stále roste,“ řekl ředitel CVČ Pavučina Petr Fridrich. Pavučina také pokračuje ve svých tradičních akcích určených pro širokou veřejnost. „Teď nás čeká bramboriáda, která bude v M-klubu. A od 4. listopadu zahajujeme velice oblíbené bruslení,“ doplnil nejbližší akce Fridrich.
V příštím školním roce už Pavučina zahájí kroužky ve své vlastní budově. „Předpokládáme, že pokud nastoupí firma, která dokáže plnit naše požadavky a řádné termíny, tak by stavba měla být asi na pět měsíců,“ představila nejlepší možný scénář Potměšilová.

-ves-

 

odebírejte přes RSS