Spolupráce hustopečských církví společnou bohoslužbou nekončí. Od února startuje kurz Manželské večery

22. 1. 2019 · 2 minuty čtení · 1 video
Téma Z města

Třetí lednový týden se tradičně na celém světě potkávají a společně modlí zástupci různých křesťanských církví, protože se koná Týden modliteb za jednotu křesťanů. Setkání tří představitelů hustopečských církví se konalo v neděli 20. ledna v kostele Českobratrské církve evangelické. Materiály i téma tentokrát vycházely od křesťanů z Indonésie. 


Dalším společným projektem hustopečských církví je pořádání Manželských večerů. Kurz trvá osm podvečerů a je určený pro manželské páry i pro ty, kteří spolu žijí v dlouhodobém vztahu. Více informací zjistíte níže.

-ves-

Chtěli byste s partnerem víc společné zábavy a méně hádek? Máte chuť investovat do budování svého vztahu nebo byste v něm rádi oživili jiskru, ale přitom si to sami užili? Nechte se v únoru 2019 pozvat na rande!
Vcházíme do místnosti a noříme se do příjemného šera – většinu světla tu zajišťují svíčky u malých stolků pro dva, které osvětlují vázičky s květinami a tváře sedících dvojic. Mají po dobré romantické večeři a povídají si jen sami dva – člověk by ani neřekl, že se tady pracuje na rozvoji vztahů. Přesto ale 73% hostů říká, že tenhle kurz jim výrazně zlepšil manželství. A takto vypadá každé z osmi setkání kurzu Manželské večery: večeře, přednáška a diskuse v naprostém soukromí každého páru.
Manželské večery jsou určené pro manželské páry i pro ty, kteří spolu žijí v dlouhodobém vztahu. Jsou založeny na křesťanských principech lásky a odpuštění, určeny jsou však pro jakýkoliv pár bez rozdílu vyznání a životní filozofie – pro každý pár, který chce do svého vztahu investovat a zlepšit jej. Manželské večery už po světě absolvovaly téměř dva miliony hostů, v České Republice je jich po patnácti letech přes deset tisíc.
V únoru 2019 budou kurzy začínat na více než 50 místech po celé ČR – i v Hustopečích. První večer kurzu se bude ve sklípku hotelu Rustikal konat 19. února 2019 v 18 hodin. Kurz je neziskový, platí se pouze příspěvek na náklady spojené s jeho pořádáním (8 večeří á 120 Kč + příručka pro účastníky + část nákladů na nájem prostor).
Přihlašujte se, prosím, do 10. února na e-mail: rybarikova.katka@seznam.cz. Po přihlášení obdržíte obratem platební údaje. Cena kurzu je 1400,- Kč na osobu. Částku je nutné zaplatit do 15. 2., teprve po zaplacení s vámi budeme napevno počítat.

Témata jednotlivých večeří:
19.2.    Vybudovat pevné základy
26.2.    Umění komunikace 
5.3.    Řešení konfliktů   
13.3.    Síla odpuštění 
19.3.    Rodiče a rodiče partnera
26.3.    Dobrý sex  
2.4.    Láska v akci
9.4.    Shrnující párty

Více informací o kurzu zjistíte na www.manzelskevecery.cz.

Článek vznikl za podpory Nadačního fondu Credo.


 

odebírejte přes RSS