Krajcák zaplnily natěšené děti

3. 7. 2019 · 1 minuta čtení · 23 fotografí · 1 video
Téma Zábava

V páteční dopoledne ještě přebíraly vysvědčení v nastrojeném oblečení, odpoledne už si užívaly přírody na Křížovém kopci. Řeč je o dětech, které se rozhodly začátek prázdnin oslavit se svými rodiči u tradičního táboráku. Ten se letos zaměřil na řemesla.

Na rodiče a děti ještě před táborákem čekalo hned několik stanovišť, která zahrnovala různé činnosti, kde se prokázala jejich zručnost, soutěže, ježdění na koních, krmení ovcí či pomoc při hašení požáru. "Jako zpestření jsme pozvali hasiče, aby se tu dětem líbilo, taky jsme si říkali, že pokud bude úplně neúsnosně, osvěžíme se," podělila se o novinku Blanka Nešporová, členka Školské a kulturní komise.

Po táboráku, který se rozhořel v půl sedmé, následovala šifrovací hra pro děti i rodiče. Tu tvořilo devět stanovišť. "Rodiny nebo týmy se vydají napříč krajcákem a budou luštit šifry. Vyluští šifru a dozví se jedno takové zajímavé řemeslo," přiblížil tajemnou soutěž Petr Fridrich, vedoucí CVČ Pavučina. "Něco si odtud samozřejmě odnesou, hlavně si to tady projdou, určitě je to bude bavit," dodal.

Ti nejotrlejší a nejodvážnější se mohli na jednu noc na Křížovém kopci ubytovat ve vlastním stanu. Ráno všechny čekala pořádná rozcvička, vydatná snídaně a společný úklid.

Táborák na krajcáku je událost, kterou má pod palcem Školská kulturní komise, CVČ Pavučina a spolek Všehoschopných. Dříve se konal v zázemí CVČ Pavučina, to však stále není připraveno k provozu. Organizátoři ale nevěšeli hlavu. "Víceméně jsme rádi, že je využitý tento prostor, protože je krásně spravený a je to tady velice příjemné," uznala Blanka Nešporová.

-slam-

odebírejte přes RSS