Na plesích se bavili studenti i farníci

9. 2. 2020 · 2 minuty čtení · 12 fotografí · 1 video

Konec minulého týdne sice patřil především skoku do výšky, opomenuta však nemůže být ani neutichající plesová sezóna, kterou významná sportovní akce nikterak neomezila. Ba naopak – plesy se konaly hned dva. Ten páteční patřil studentům Gymnázia T. G. Masaryka a jednalo se už o 56. ročník. Organizaci plesu měly na starost 3. ročníky, což je stále poměrně novinkou v pořádání gymnazijního plesu.

,,Nějakou dobu jsme hledali formát těchto plesů, a protože jsme nevěděli, jak to uchopit, aby to pořadatele, učitele, a hlavně naše studenty bavilo, tak jsme přemýšleli, a nakonec zvítězila tato alternativa, která se ukázala už druhým rokem jako velice výhodná a myslím, že i velice úspěšná, hodnotí rozhodnutí přenechat organizaci plesu studentům předmaturitních ročníků ředitel gymnázia Radim Šebesta.

Tématem letošního reprezentačního plesu gymnázia byla Alenka v říši divů. Ta se také stala inspirací pro předtančení studentů, které proběhlo ve 20:00. Přestože se tance neúčastnili všichni, počet tanečníků byl ve výsledku vysoký. Divákům se naskytl pohled na propracovanou choreografii a detailně vyladěné kostýmy. ,,Snažili jsme se, aby to alespoň bylo vyrovnaně na třídy, což se naštěstí povedlo, prozradila Kateřina Ondráková, studentka třetího ročníku.

Přestože se ples studentů a děkanátní ples v mnohém liší, ojedinělé téma a taneční vystoupení mají společné. Sobotní ples konaný v přízemí kostela se nesl ve třech barvách – černé. bílé a zlaté. Tyto barevné tóny nedominovaly jen v precizní výzdobě sálu, ale také ve společenském oblečení všech přítomných hostů. ,,Měli jsme témata třeba i víc odvážná, ale musíme myslet na příchozí, proto jsme letos zvolili černobílý s nádechem do zlata, což si myslím, že je dobré hlavně pro ženy z hlediska oblečení, objasnil barevné rozhraní plesu pořadatel Aleš Rozek.

Ve 22:00 bylo pro návštěvníky plesu připraveno taneční překvapení, jež neslo název Hustopečští hříšníci se nemůžou dočkat zpovědi. Farníci se inspirovali irským tancem, který si přepracovali ku obrazu svému a do výstupu zapojili i samotného pana děkana.

-slam-
foto: Richard Skoumal, -slam-

odebírejte přes RSS