Vysvědčení jsou rozdána, prázdniny mohou začít!

30. 6. 2020 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video

Deváťáci to začali a deváťáci to i končí... Jako poslední v Hustopečích si svá vysvědčení převzali žáci 9. třídy ZŠ Nádražní v obřadní síni radnice.


V úterý 30. června si do obřadní síně radnice přišli pro svá poslední vysvědčení žáci deváté třídy Základní školy Nádražní. Uzavřeli tak letošní školní rok v Hustopečích. „Letošních deváťáků máme dvacet sedm. Před devíti lety sice na startu stály dvě první třídy, ale tehdejší složitá situace vedla k tomu, že zbyla jen jedna a toto jsou ti, co nám zbyli,“ usmívá se ředitelka školy Ivana Matějíčková, která vysvědčení osobně předávala.

Slavnostní dopoledne, během kterého zaznělo několik proslovů, děkování a pouštěl se i sestřih společně strávených chvil si užívali všichni a budou na něj dlouho vzpomínat. Stejně jako na společně strávených devět školních let. 

Poslední měsíce školy však neprobíhaly klasicky ani pro žáky, ani pro učitele a je tak vlastně malý zázrak, že nějaké vysvědčení bylo vůbec sestaveno. „My jsme postupovali podle doporučení Ministerstva školství, takže jsme primárně hodnotili ze známek rozdaných do března. Během distanční výuky jsme poskytovali pouze slovní hodnocení jako takovou zpětnou vazbu,“ popisuje peripetie se známkováním Matějíčková.

Žáci ostatních ročníků si svá vysvědčení odnášeli na obou Hustopečských základních školách v průběhu pondělí a úterý. Postupně, aby dodržovali bezpečnostní opatření a rozestupy. „Probíhalo to ve dvou vlnách, zvlášť první a zvlášť druhý stupeň. Třídy se scházeli na dvoře a pro vysvědčení si šli do třídy. Vše jsme i fotili, takže památka bude i na tento netradiční rok,“ usmívá se Matějíčková. -nov-

odebírejte přes RSS