Hustopeče se do soboty proměnily ve Vary

6. 7. 2020 · 1 minuta čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice a jeho exkluzivita ročně přitahuje pozornost několika tisíc diváků. Ani ten se však letos ze známého důvodu nemohl uskutečnit. Pořadatelé však nechtěli filmové nadšence ochudit o zážitek, a proto situaci vyřešili po svém.

Společnost Aerofilms nabídla kinům v celé republice filmy, které by se jinak promítaly právě na karlovarském festivalu. Hustopeče se tak staly jedním z 96 měst, kterým bylo poskytnuto 16 filmových titulů, uváděných jednotně ve dvou představeních denně. Slavnostní zahájení proběhlo v pátek v půl osmé. „My jsme zahájení pojali v jednodušším stylu, nedělali jsme žádné pompézní přípravy, ale pozvali jsme paní starostku a připili si šampaňským,“ popisuje úvod „soukromého“ festivalu produkční Martina Ondrová.

Filmovou přehlídku započalo australské drama Než skončí léto a počet příchozích diváků do hustopečského kina překvapil. Došly totiž víc jak čtyři desítky lidí. Obrovskou výhodou celého projektu TADY VARY bylo, že téměř o veškeré přípravy se postaral právě organizační tým MFF Karlovy Vary.„My jsme vsadili na propagaci, aby se ta informace, že TADY VARY budou probíhat v našem kině, rozšířila. Organizátoři akce nám pak dodali koberec, stojany, reklamní letáky i plakáty,“ říká vedoucí kina Ondrová.

Až do soboty mohou diváci zhlédnout ještě 11 snímků, mezi které patří například filmy mapující rodičovskou lásku – Ema a Proxima v čele s překrásnou Evou Greenovou nebo československý filmový portrét Mekyho Žbirky.

Seznam všech filmů je zveřejněn na webových stránkách hustopečského kina: http://www.kinohustopece.cz/ – tam se dají také koupit vstupenky v předprodeji.

-slam-

odebírejte přes RSS