Školní autobus vyjede 1. září - máte jízdenky?

27. 8. 2020 · 2 minuty čtení · 1 fotografie · 1 video

V úterý 1. září se do školních lavic vrací všichni žáci školou povinní a spolu s nimi vyjede po několikaměsíční odstávce i školní autobus. Nově jako stálá linka IDS JMK, kterou může využít každý cestující s platnou jízdenkou. Rodiče, kteří dětem zakoupí celoroční průkazku, zaplatí město příspěvek v hodnotě 500 Kč.


O přechodu hustopečského školního autobusu pod Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje jsme vás informovali již v červnu. Linka se stala oficiální trasou a kromě dětí či seniorů ji bude moci využívat kterýkoliv cestující. „Autobus vyjede poprvé v úterý 1. září v 7.25 z nástupiště číslo tři. Všechny následující zastávky i časy zůstávají stejné, jak byli cestující zvyklí,“ seznamuje nás s linkou radní pro oblast dopravy Ivana Bundilová.

Autobus bude každý všední den projíždět městem a zastavovat na zvláštních zastávkách na ulicích Svatopluka Čecha, Javorová, Dlouhá, U Větrolamu, Generála Peřiny, Starovická, Mírová, Žižkova, u Základní školy Komenského a vrátí se zpět na autobusové nádraží. „Tato linka již není provozována bezplatně. Tím převodem pod IDS JMK se cestování řídí platným ceníkem společnosti Kordis. Dětem od 6 do 18 let doporučujeme zakoupení celoroční jízdenky v hodnotě 625 Kč,“ nabádá Bundilová. 

Tuto celoroční jízdenku je možné si zakoupit na kterékoli pokladně společnosti Kordis. Ta nejbližší je na vlakovém nádraží v Šakvicích. „Je potřeba vzít si s sebou fotku dítěte, rodný list nebo jiný průkaz totožnosti a částku 625 korun na jízdenku a 30 korun na průkazku.

Město Hustopeče přislíbilo dětem z hustopečských škol příspěvek na tuto průkazku ve výši 500 Kč. „Na tento příspěvek mají nárok všechny děti od 6 do 18 let, které mají trvalé bydliště v Hustopečích a navštěvují nějaké školní zařízení ve městě Hustopeče.“

O příspěvek je možné zažádat na pokladně radnice na Dukelském náměstí, kde rodiče vyplní krátký dotazník a předloží doklad o zaplacení průkazky a jízdenky. V krajním případě je možné jízdenku zakoupit i přímo u řidiče autobusu, což však vedení města dětem nedoporučuje. „Pokud si děti budou hromadně kupovat každé ráno jízdenky u řidiče, pak samozřejmě dojde ke zdržení a v tom případě nejsme schopni garantovat dojezdové časy linky,“ vybízí k vyřízení celoročního jízdného Bundilová.

Děti by navíc nedosáhly ani na přislíbený příspěvek, proto ještě před zahájením školního roku neváhejte vyřídit celoroční jízdenku. O dalších možnostech zakoupení jízdného, například platbou online, se můžete informovat přímo na stránkách společnosti Kordis. -nov-

odebírejte přes RSS