Žáci zvládají i nepovinnou výuku na ZUŠce

16. 11. 2020 · 1 minuta čtení · 1 video

Uzavření a zákaz kontaktního vyučování se dotkl i základních uměleckých škol. I tam se učitelé snaží děti naučit hrát, tančit, zpívat či malovat distančně, tedy online pomocí technologií.


Na rozdíl od klasického vzdělávání není pro žáky účast na distanční výuce povinná. Mladí hustopečští umělci této možnosti však i přes to hojně využívají. „Výuka online je samozřejmě náročnější, a to hlavně v tom, že učitel se zapojuje čistě tím, že poslouchá, ale nemůže se zapojit svou vlastní hrou nebo okamžitě reagovat na nějakou chybu,“ jmenuje úskalí online výuky ředitel ZUŠ Hustopeče Miroslav Brúček. 

„Myslím si ale, že jak žáci, tak učitelé zvládají tento způsob výuky dobře a daří se to v celé škole. Podařilo se nám dokonce rozjet hudební nauku, kam se zapojuje víc jak polovina dětí,“ vyzdvihuje světlé momenty ředitel. Škola upřednostnila videa v této oblasti především proto, že je příhodné, když si jej žáci mohou kdykoliv zastavit. Pokud byste se podle nich chtěli také inspirovat, můžete! Videa jsou volně ke zhlédnutí na YouTube. Odkaz najdete na stránkách základní umělecké školy nebo na jejich Facebooku.

Adventního koncertu se letos bohužel nedočkáme. „Bohužel koncert z naší strany určitě nebude. Nejen z toho důvodu, že asi nebude povolen, ale už nejsme ani časově schopní zvládnout jej připravit. I kdyby školu otevřeli, zbude nám pouze týden na jeho přípravu a nechceme udělat koncert jen proto, aby byl, ale hlavně aby byl hezký,“ vysvětluje ředitel Brúček.

V základní umělecké škole však zůstávají nad věcí a doufají alespoň ve vánoční besídky. „Děti už doma cvičí koledy, připravují se na Vánoce a my se na ně těšíme i tady ve škole – snad bude dovoleno si udělat besídky – i kdyby měly být v menším počtu,“ přeje si Miroslav Brúček. -slam-

odebírejte přes RSS