Hrejte si na ulici - atrakce zdobí celé město!

15. 3. 2021 · 1 minuta čtení · 29 fotografí · 1 video

Šikovné slečny z Marketingu a kultury města Hustopeče vzaly do ruky spreje a vyrazily do města. Nemalovaly po zdech veřejných budov, ale po chodnících. Zůstali po nich na zemi panáci, piškvorky, bludiště, opičí dráhy a spousta dalších her, které si mohou zahrát malí i velcí třeba cestou na nákup... Aneb v lockdownu se kreativitě meze nekladou! Jak se vám hry líbí?


Ulice v Hustopečích se rozzářily barvami. A nemohou za to ani tak první jarní květy, jako spíš spreje a laky. Šikovné dámy z Marketingu a kultury města Hustopeče chtěly odlehčit dětským hřištím, které v době lockdownu praskají ve švech a hrozilo jejich uzavření. Aktivity pro děti proto namalovaly a připravily po celém městě. 

Projekt volně navazuje na práci Centra volného času Pavučina, které v okolí města připravilo Křížovkovou cestu a na Křížovém kopci i Pohádkovou stezku. Skákací panáci, bludiště, opičí dráhy a skákačky všeho druhu však mají sloužit hlavně při každodenních kratších procházkách a už při svém vzniku poutaly pozornost kolemjdoucích, kteří se do malování i zapojili. 

Barevné malůvky najdete na náměstí, v okolí kina a tržnice Pavlína, v parku u evangelického kostela, na chodníku u ulice Dlouhé a dokonce u ovčárny směrem k mandloňovým sadům. Barva by měla vydržet asi 4 měsíce a bude-li o jejich zachování zájem, není vyloučeno trvanlivější překrytí. Prozatím je ale jejich účel především zabavit děti ve městě během lockdownu. 

Dámy z MaKu doufají, že jejich bojová akce udělá radost malým i velkým. Hrejte si! 

-nov-
Foto: R. Skoumal, facebook města a archiv MaKu

odebírejte přes RSS