Konec očkovacího centra v Hustopečích

9. 8. 2021 · 1 minuta čtení · 9 fotografí
Téma Z města

V pondělí 9. srpna bylo slavnostně ukončeno fungování očkovacího centra ve společenském domě Hustopečích. Centrum provozovala ve spolupráci s Městem Hustopeče a Jihomoravským krajem Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (dále FNUSA) od 8. března 2021. 

Jednotlivé články o očkovacím centru ZDE.

Celkem tady zdravotníci podali 48 tisíc dávek (1.+2.dávka) vakcíny Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTech. Vystřídalo se v něm několik desítek zdravotníků a administrativních pracovníků z FNUSA, která ještě provozuje očkovací centrum přímo v nemocnici a také v OC Olympia, kam mohou přijít neregistrovaní zájemci. 

„Myslím si, že očkovací centrum v Hustopečích splnilo to, co se od něj očekávalo – totiž že jsme očkování přiblížili lidem z okolí tak, aby nemuseli jezdit do krajských nebo fakultních nemocnic,“ konstatoval ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák a dodal, že velké poděkování patří nejen zaměstnancům FNUSA, ale také dobrovolníkům, kteří v očkovacím centru v Hustopečích pomáhali.

Zaměstnancům FNUSA, dobrovolníkům a všem spolupracovníkům poděkovala také starostka Hustopečí Hana Potměšilová a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Jan Zámečník.

Posledním očkovaným dnes byl místní rodák Stanislav Kralovič. „Hraji v kapele a očkování jsem potřeboval, vůbec jsem neváhal. Bydlím sice v Brně, ale vybral jsem si Hustopeče, protože jsem očkování spojil s návštěvou rodiny.“

Očkovat v Hustopečích se zájemci mohou ještě v Nemocnici Hustopeče, která také provozuje antigenní testování.

Prostory společenského domu budou moci opět sloužit tomu, k čemu jsou určeny - zábavě. Již tento víkend 13.—15. srpna budou hostit tradiční Krojované hody!

Zdroj: Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

odebírejte přes RSS