Jediný letošní ples uspořádali farníci

25. 4. 2022 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Kultura
I letošní plesovou sezonu, kterou si běžně užíváme v lednu a únoru, ještě překazila covidová opatření. Není tedy divu, že prvním a zároveň jediným plesem v Hustopečích se stal až dubnový Velikonoční bál farníků v suterénu kostela sv. Václava.


„Farníci nás oslovili, jestli bychom udělali nějakou náhradní akci, protože farníci se chtějí bavit. Po čase, kdy jsme společensky strádali, kdy se pomáhalo po tornádu a teď se pomáhá dalším způsobem, tak je potřeba se i bavit,“ poznamenává organizátor akce Aleš Rozek.

A tak se bavili. Spolu, nad sklenkou dobrého vína, ale také na tanečním parketu, kde rozehrávala své hudební nástroje kapela Credit z Moravských Budějovic. A protože se celý bál nesl ve velikonočním duchu, odpovídala tomu i výzdoba v celém suterénu kostela. „Byla to rychlá akce. Organizace proběhla v pořádku, rychle, měli jsme super tým lidí, kteří se vším pomůžou a mně zbylo jen říkat jim, co mají dělat,“ směje se Rozek.

Tanečníků bylo na parketu poněkud méně, než bývá zvykem. Nejen organizátoři si ale atmosféru dokázali užít i tak a hodnotili ji velmi kladně. „Atmosféra je báječná. Kdo chtěl, přišel, byla to akce domlouvaná hodně narychlo, tak je možné, že se to na účasti projeví, nicméně jak jsem říkal, kdo chtěl, tak došel,“ hodnotí počet návštěvníků s úsměvem na tváři Aleš Rozek. -slam-

odebírejte přes RSS