Diváky pobavila povedená divadelní komedie Znovu a líp

12. 5. 2022 · 2 minuty čtení · 9 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Znovu a líp. Trefný název divadelní hry o manželském páru, který je souhrou okolností postaven před novou výzvu a znovu zkouší vybudovat vyhořelý vztah. Za poměrně těžkým tématem se skrývá skvělá komedie, která ve čtvrtek 12. května vyvolávala salvy smíchu v hustopečském kinosále. 


„Já mám tu hru moc ráda, protože je o tom, jak se může hezký a láskyplný vztah pokazit, a jak se následně může díky nečekaným událostem zase vrátit zpět. Není to cesta lehká a mnohdy je to velmi bolestivé, ale právě v té hře se ukazuje, že to jde,“ naznačuje obsah inscenace herečka Kristyna Frejová, která stála u zrodu hry v roce 2015.

Skvělé výkony předvedla čtveřice hlavních hrdinů v podání Kristýny Frejové, Marka Daniela, Marcely Holubcové a Václava Vašáka. Komedii si oblíbili a své nadšení mistrně přenesli i na diváky. „My jsme dobří přátelé, známe se dlouho a pokaždé se na společné představení těšíme, takže tady je to vždycky sázka na jistotu. Na jevišti se nebojíme improvizace, takže to vždycky dostane správný spád a po skončení každého představení si sedneme na skleničku, popovídáme si... Je to vždycky velmi příjemné,“ neskrývá radost ze spolupráce Frejová.

Člověk by čekal, že na podobné hry budou chodit především manželské páry. V Hustopečích, podobně jako v dalších městech bylo publikum mnohem pestřejší a každý si z příběhu mohl odnést něco pro sebe. „Přiznám se, že do hlediště se moc nedívám, maximálně při děkovačkách. Ale co vím, tak představení si neoblíbily jen vyloženě páry, protože i když je to především komedie, tak má velmi hluboký přesah a stojí za to se nad tou hlavní myšlenkou zamyslet,“ uvažuje herečka.

Téměř dvouhodinové představení příjemně ubíhalo a stejně, jako si diváci pochvalovali představení, líbilo se i hercům na hustopečském jevišti. „Je to tu nádherné. Hned po příchodu jsme ucítili vůni dřeva, kterým to tu máte celé obložené. Je to útulné se skvělou akustikou, takže paráda,“ chválí Frejová. -nov-

odebírejte přes RSS