Děti kejklovaly s rodiči na spoláku

1. 8. 2022 · 1 minuta čtení · 12 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Počasí nám o uplynulém víkendu nepřálo, a proto se plánované zábavné odpoledne pro děti přesunulo ze zahrady M-klubu do společenského domu. To však neodradilo necelou stovku dětí s rodiči, aby si své odpoledne s pohádkou, soutěžemi a diskotékou řádně užily. 


 Do Hustopečí přijelo Divadlo Kejkle, aby o prázdninách nabídlo nejmenším dětem trochu toho kulturního vyžití. A přivezlo s sebou autorsky pojatou pohádku o Šípkové Růžence. „Většinu pohádek beru z klasiky, ale vždycky tam přidám něco nezvyklého. Třeba dneska v pohádce o Šípkové Růžence máme psa Alíka a trochu jiného krále s královnou. Vždycky je tam nějaké překvapení,“ přiznává herečka Petra Klímová a dodává, že diváci vždycky poznají, co je v pohádce jinak. 

Už po prvních minutách bylo divákům jasné, že celé divadlo tvoří vlastně jediná herečka. S pomocí originálních kulis a někdy za asistence dětí však dokázala všechny postavy zvládnout sama. „Není to jenom na koukání a myslím si, že se to dětem takhle líbí, že jsou jakoby vtaženy do děje pohádky. Pro mě je to samozřejmě někdy velmi náročné, ale když děti reagují, tak se v příběhu nabízí spousta zajímavých reakcí a posunů, takže je to fajn,“ usmívá se Klímová.

Publikum v Hustopečích na pohádku reagovalo někdy až příliš hlasitě a rodičům dalo práci tišit jejich nadšení. O to víc si všichni oddychli, když pohádka skončila, jak jinak, než dobře, a začala druhá část odpoledne. Soutěžní párty s míchanými drinky a ovocnými poháry z baru u MaKových panenek. 

Celé odpoledne si sympatická herečka zvládla zorganizovat sama a dětem se líbilo vše – od divadla přes soutěže, tanečky s rodiči, bublinovou show až po diskotéku a sladké odměny. -nov-

odebírejte přes RSS