Režim parkování u polikliniky i nový betlém. Radní jednali postošesté

23. 8. 2022 · 2 minuty čtení · 1 fotografie
Téma Z města
Radní se sešli na své 106. schůzi o prázdninách, v pondělí 22. srpna. Stanovili režim na parkovišti u polikliniky, vyhlásili záměr pronájmu prostor v kině, povolili zábor v ulici Mrštíkova pro akci Zažít město jinak a mysleli už i na advent a vánoční svátky.

Radní řešili provoz nově vznikajícího parkoviště u polikliniky a domova pro seniory. „Parkoviště bude zpoplatněné od pondělí do neděle, vždy od šesti ráno do osmé večerní. První dvě hodiny budou jedna za 10 korun, za třetí hodinu stání zaplatí uživatelé 20 korun a za každou další 30 korun. Celková částka je zastropovaná na maximální výši 200 korun za kalendářní den,“ vysvětlil režim parkování místostarosta, Bořivoj Švásta. Držitelé průkazu ZTP zaparkují zdarma. Podívejte se na více informací o rýsujícím se parkovišti.

Kavárna ve foyer kina hledá nového provozovatele, radní vyhlásili záměr pronájmu. „Nabízíme volné prostory čítající bar s uzamykatelným skladem, kuchyňkou a posezením v budově kina. Konkrétní využití není striktně stanoveno, místo se hodí pro kavárnu, cukrárnu, chlebíčkárnu nebo další zajímavý projekt,“ uvedla starostka, Hana Potměšilová. 

Zažít město jinak. Pro netradiční akci, kterou ožijí Hustopeče a několik desítek dalších českých a moravských měst, potvrdili radní uzavírku Mrštíkovy ulice v sobotu 17. září od 12 do 21 hodin. Organizace události, která má tradici již od roku 2006, se v Hustopečích ujal spolek Narana. „Jedná se o takové sousedské slavnosti, jejichž program vytvářejí dobrovolníci z řad obyvatel daných lokalit. Postavené jsou na společném sdílení veřejného prostoru. Vítány jsou všechny věkové i zájmové kategorie,“ přiblížila význam akce Potměšilová.

Přesto, že kalendář hlásí srpen a venku panují letní dny, naši radní hledí kupředu a objednali na adventní a vánoční dobu dřevěný betlém. „Jedná se o tři figurky z lipového dřeva, Marii, Josefa a Ježíška, v životní velikosti. Svatá trojice z dílny sochaře Viktora Valeše ozdobí Dukelské náměstí,“ doplnil informace Švásta.

 Radní vybrali betlém, který ozdobí Dukelské náměstí v době adventní a vánoční

-hrad-

odebírejte přes RSS