Mládež a víra? Jde to, ukázalo Děkanátní setkání mládeže

22. 11. 2022 · 1 minuta čtení · 7 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Děkanátní setkání mládeže je každoroční akce, která sdružuje mladé křesťany z blízkého či vzdálenějšího okolí Hustopečí. Společně strávené odpoledne s bohatým programem si dává za cíl ukázat farním mládežníkům, že nejsou sami a nabízí jim možnost prohloubení vztahů i vytvoření nových přátelství. I letos se v suterénu kostela sv. Václava sešla početná skupina věřících.



Na programu byly hned čtyři aktivity. První bod, katechezi, do Hustopečí přivezl otec Jan Pavlíček působící v Centru mládeže v Osové Bítýšce. „Ten měl připraveno zajímavé povídání o křesťanu v 21. století. Následují skupinky, ve kterých se budou probírat nějaká témata a poté se přesuneme nahoru do kostela, kde proběhne adorace s písněmi, chvály, budeme se moci pomodlit, a na závěr máme přichystáno občerstvení, kde se pobavíme neoficiálně mezi sebou,“ komentuje připravený program organizátor Petr Najman.

Počet účastníků setkání se běžně pohybuje mezi třiceti až padesáti. Letošní setkání navštívilo přes třicet dětí a mladých dospělých ve věku od šestnácti do pětadvaceti let. Menší účast však napomohla snazšímu seznámení i sblížení. 

Příchod adventního času zvěstuje vánoční akce ve městě. Tu svou chystá hustopečská farnost na čtvrtou adventní neděli, 18. prosince, kdy bude v kostele opět rušno. „Čeká nás vánoční divadlo, které děti zrovna připravují a pilně zkouší, souběžně bude probíhat jarmark rukodělných výrobků, jehož výdělek půjde na charitativní účely, takže si návštěvníci budou moci přijít nakoupit nějaké drobné dárky a samozřejmě podpořit naše děti v jejich vystoupení,“ usmívá se a těší se Petr Najman. -slam-

 

odebírejte přes RSS