Nejen rybáři se odvázali na rybářské zábavě

14. 3. 2023 · 1 minuta čtení · 9 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Že je s rybáři nuda jako při chytání ryb? Ale kdepak! O tom, že se milovníci rybaření umí také bavit, se hustopečští mohli přesvědčit druhou březnovou sobotu na rybářské zábavě, na které ticho ani klid rozhodně nebylo!


K tanci a poslechu zahrála kapela Madusong. „Ta nám hraje už asi pátou zábavu, tato kapela je až od Uherského Hradiště, ale kluci jsou tady spokojení, i přes tu dálku vždy přijedou a jde vidět, že lidi se baví, v Hustopečích se jim hraje dobře,“ má radost tajemník rybářského svazu Miloslav Dohnálek.

O hudbu tak bylo postaráno a po deváté hodině už se plac společenského domu začal plnit tanečníky. Kapela už hustopečské publikum dobře zná a repertoár přizpůsobuje dané náladě. „Do půlnoci kapela většinou střídá dechovky a moderní hudbu, po půlnoci už se starší ročníky vytratí, tak to převezme omladina a začne moderna,“ směje se Dohnálek.

Nechyběl ani bohatě zásobený bar, točené pivečko a pořádně našlapaná tombola, kde výhry potěšily – jak jinak – především rybáře. „Máme asi deset nejlepších cen, jsou tam krásné rybářské pruty z prodejny od pana Foreta, který je naším hlavním sponzorem, dál tam máme dva divočáky, srnce, ryby, uzené ryby z rybářství z Pohořelic, elektroniku a tak dále,“ jmenuje nejzajímavější ceny v tombole organizátor Dohnálek.

Poslední rybářská zábava se konala v roce 2019, od té doby jí dávala stopku koronavirová pandemie. O to víc se organizátoři na pořádání této kulturní stálice Hustopečí těšili. „Změnilo akorát to, že nám město vyšlo vstříc a za sál platíme jen paušální poplatek, což nás velice potěšilo a na základě toho jsme neměnili ani vstupné, takže co bylo před třemi lety je i dnes,“ pochvaluje si Miloslav Dohnálek. -slam-

odebírejte přes RSS