Kam o víkendu? Zažít město jinak

14. 9. 2023 · 3 minuty čtení · 7 fotografí

Nemalé pátky v kinokavárně
V pátek 15. září se bude konat další hudební večer v kinokavárně. Tentokrát vystoupí od 19.30 hodin hudební uskupení MOSSKIN a Chris Beach.
Vstupné je 150,- Kč (studenti a senioři 100,- Kč) a bude jej možné zakoupit i na místě. 
99490

Zažít město jinak
Spolek Narana vás srdečně zve na druhý ročník slavnosti Zažít Hustopeče jinak. Jde o sousedskou slavnost, jejíž podobu můžete vytvořit i vy, místní. Akce proběhne v sobotu 16. září od 15 hodin na ulici Mrštíkova, kde pro vás bude připraveno místo k posezení.
Akce se ponese v duchu lokálnosti, ekologie a udržitelnosti. Přineste si prosím vlastní skleničku, misku nebo talíř na občerstvení. Těšit se můžete na živou hudbu, prodej občerstvení, dílničky pro děti a mnoho dalšího. Více informací naleznete na facebookové události
99491

Mapujeme Hustopeče s Živou krajinou
Víte, že Hustopeče budou mít pro své území jasný plán, jak zabránit vysychání vodních zdrojů a čelit klimatické změně? A že se do něj můžete aktivně zapojit?
Na sobotu 16. září je připraveno školení mapování krajiny pro zájemce z řad veřejnosti. Sejdeme se v 10 hodin na parkovišti u Finančního a Katastrálního úřadu (Nádražní 35). U šálku kávy nebo čaje si nainstalujete do svých chytrých telefonů speciální mapovací aplikaci a dostanete nějaké základní informace. Potom budete ve skupinkách mapovat terén okolí města.
Kromě dobré nálady a odhodlání si sebou prosím vezměte také nabitý chytrý telefon s datovým připojením, pevnou obuv a vhodné oblečení a něco na pití a k zakousnutí. Nutné je také přihlášení zde.
99676

Hry pro děti po městě
O zábavu u nás ve městě máme postaráno pro malé i velké. Děti si můžou aktuálně ve městě vyzkoušet tři hry. Jedna se celá odehrává na Křížovém vrchu a další dvě ve vinařských uličkách.
Všechny hry jsou k vyzvednutí v TIC Hustopeče nebo ke stažení zde. Odměny za splnění si můžete vyzvednout pouze v TIC. 
99493

Kino
Sobota 16. září
15.00   Mezi živly – animovaný 
20.00   Barbie – komedie, dobrodružný
Neděle 17. září
18.00   FAMU Four – drama   
Celý program kina naleznete na webových stránkách
99495

Letní otevřené sklepy
Letní otevřené sklepy v Hustopečích jsou oblíbeným prázdninovým festivalem vyhledávaným milovníky vína. Do akce se každý pátek a sobotu zapojí dva sklepy. Vinaři je otevřou vždy v 18.00 a zavřou nejdříve v 21.00 hodin. Pro skupiny (více než 10 osob) je nutná telefonická domluva.
Užijte si léto v Hustopečích se sklenkou dobrého vína!
Pátek 15. září
Vinařství Aurora /ulice Kurdějovská/
Vinařství U Harmáčků /ulice Kpt. Jaroše/
Sobota 16. září
Vinařství Košulič /ulice Na Hradbách/
Kunc Vinum /ulice Vinařská/
Celý program Letních otevřených sklepů ke stažení zde

Závody v pasení ovcí
V sobotu 16. a v neděli 17. září můžete na Farmě Ovečky Hustopeče (za předním rybníkem) vidět závody v pasení ovcí v tradičním stylu.
99677

Výstava v muzeu
Od neděle 25. června můžete v Městském muzeu a galerii navštívit novou výstavu Josefa Korejze Blatinského s názvem Nežít nadarmo aneb fotografie z Hanáckého Slovácka z let 1955–1959 a hledání pamětníků. Ta bude trvat do 17. září.
Otevírací doba muzea je pondělí až pátek od 9.00 do 16.30 a v neděli od 14.00 do 17.00.
99494


-mar-

odebírejte přes RSS