Menu Hledat

Pavučina bude mít velkoryse řešené prostory pro všechny druhy kroužků i zelenou střechu

20. 7. 2018 · 2 minuty čtení · 13 fotografí · 1 video

Budova Centra volného času Pavučina už získává jasné obrysy. V přízemí se budou dělat hrubé omítky a patro brzy dostane zelenou střechu. Děti se mohou těšit na nové prostory pro různé kroužky, konírnu, prostornou keramickou i výtvarnou dílnu u velkoryse řešený taneční sál. „Na Pavučinu se bude vstupovat hlavními dveřmi, po levé straně bude kancelář s okýnkem, takže děvčata budou vidět, kdo přišel a mohou poradit nebo někam navést. Naproti vstupu je foyer, kde rodiče mohou čekat na své děti. Bude tady posezení, skříňky na odložené věcí a naši osmáci a další drobné zvířectvo,“ představil vstup do budovy vedoucí CVČ Pavučina Petr Fridrich.


Po pravé straně od vchodu se nachází taneční sál. Ten bude vybavený zrcadlovou stěnou, dvěma šatnami, skladem a je koncipovaný jako multifunkční prostor, který může sloužit i na spoustu jiných aktivit. Hojně využívaným místem na Pavučině byla vždy keramické dílna. „Budou v ní čtyři hrnčířské kruhy a vypalovací pece. Místnost bude rozdělená na dva úseky, na glazovací část a na část samotné výroby, aby tu mohly fungovat dvě skupiny, aniž by se rušily,“ upřesnil Fridrich. Na dílnu navazuje výtvarná místnost určená pro tvoření všeho druhu a levá strana budovy bude poskytovat zázemí dalším kroužkům Pavučiny i sociálně-terapeutickým dílnám.
V prvním patře se nyní vše chystá na pokládání zelené střechy. „Koncem měsíce přijdou panely a začneme pracovat na střeše. Mezitím se v přízemí dělají elektroinstalace, vzduchotechnika a od příštího týdne bychom měli dělat hrubé omítky,“ popsal současné práce stavbyvedoucí Libor Man.
Dominantou patra je velká terasa, která bude sloužit na zájmovou činnost i pěstování bylinek. Vcházet se na ni bude z multifunkčního prostoru, ve kterém bude i jídelna. „Máme v plánu spoustu nových kroužků. Chystáme zajímavé, ekologicky zaměřené vaření,“ prozradil Fridrich. Zbytek patra bude sloužit na ubytování pro tábory i různé spřátelené organizace. Nachází se zde i byt pro správce a další místnosti s širokou škálou využití.
Třetí úsek budovy tvoří konírny, kde bude mít zázemí chovatelský kroužek. „Máme zhruba 40 dětí, které pravidelně navštěvují chovatelský kroužek a konečně budou mít vlastní adekvátní prostor,“ řekl Fridrich.
Stavba nyní pokračuje podle plánu a počítá se s jejím dokončením k 31. říjnu tohoto roku. „Součástí zakázky nebylo vnitřní vybavení, takže bude potřeba ještě budovu vybavit novým nábytkem. Pevně věříme, že od 1. ledna se Pavučina vrátí zpět z náhradních prostor,“ uvedl místostarosta Bořivoj Švásta.
Po vybudování nového centra se úprav dočká i jeho okolí. Počítá se s vysázením nové zeleně, motýlích louček, výběhem pro ovce, jezírkem apod.

-ves-

 

odebírejte přes RSS
česky english deutsch