Hustopečské školy se zapojily do projektu 72 hodin

18. 10. 2016 · 1 minuta čtení · 7 fotografí
Téma Děti

Žáci základní školy Nádražní si připravili vystoupení pro obyvatele Penzionu pro důchodce, studenti z hustopečského učiliště zase uklízeli školní dvůr. Dvě hustopečské školy se zapojily do projektu s názvem 72 hodin.

Děti ze základní školy Nádražní v pátek 14. října recitovaly, vystoupily s folklórním pásmem, předvedly street dance, zahrály pohádku a na závěr rozdávaly mrkvové muffiny, které napekli starší spolužáci. To vše dělaly pro obyvatele Penzionu pro důchodce. Děti se zapojily do projektu 72 hodin.

„Ústřední motto letos je „Pomáhám, protože chci“. Po tři dny, tedy po dvaasedmdesát hodin, pomáhají dobrovolníci a mladí lidé nejen druhým, ale mohou pomoci i při uklízení přírody, při sázení stromů a podobně. Vloni jsme se například účastnili sázení mandloní a sázeli jsme také stromy na školním dvoře,“ informovala učitelka ze ZŠ Nádražní Vladimíra Mačková.

Projekt 72 hodin má za cíl během tří dnů sdružit co nejvíce dobrovolníků, kteří se pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě či okolí. Základní škola Nádražní se letos zapojila podruhé a už se těší na příští rok.

Žádnými nováčky v projektu nejsou ani studenti hustopečského učiliště. Zapojují se pravidelně. Letos uklízeli na školním dvoře.

-jal-, Foto: Jana Rozková, archiv SOŠ a SOU Hustopeče

odebírejte přes RSS