Nejisté tábory a covidové kratochvíle na Pavučině

9. 2. 2021 · 2 minuty čtení · 2 fotografie · 1 video
Téma Kultura

Přelom ledna a února každoročně netrpělivě vyhlíží rodiče, kteří vybírají vhodný letní tábor pro své potomky. Termíny byly vypsány i navzdory nejisté situaci a pořadatelé pevně věří, že je budou moci uskutečnit. Na Pavučině navíc připravují i další aktivity.


Centrum volného času Pavučina a Sportovní stáj Valkýra vypsaly pro letošek dohromady přes dvacet pobytových a příměstských táborů. Většina z nich byla zaplněna pár minut po zveřejnění navzdory nejisté situaci s pandemií koronaviru. „Nevíme, co bude zítra a nevíme, co bude o prázdninách, ale na táborovou sezonu jsme připraveni stejně, jako v loňských letech. Máme vypsáno pět pobytových a deset příměstských táborů. V této chvíli už je drtivá většina z nich plně obsazena,“ popisuje přípravy vedoucí Centra volného času Pavučina Petr Fridrich.

„Nabídku máme stejnou jako v loňských letech, dokonce chceme navýšit kapacitu pobytových táborů nákupem stanů s podsadou. Ale všechno je to s otazníkem,“ kroutí rameny Jana Sigmundová ze Sportovní stáje Valkýra.

Pořadatelé jsou odhodláni tábory, byť v omezené formě, uskutečnit. Mezi nejpravděpodobnější opatření patří snižování kapacit jednotlivých turnusů. Poslední volné termíny jsou vypsány na webových stránkách Pavučiny i ranče Valkýra. „Omezili jsme počty příměstských táborů do dvaceti dětí, protože si myslíme, že budou probíhat kapacitní úpravy táborů. Ale nevíme,“ potvrzuje Fridrich.

Než vůbec nastane sezona táborů, nabízí Pavučina několik tipů na zkrácení dlouhých chvil. U vchodu do Pavučiny můžete zanechat malovaný kamínek do Kamínkové galerie, do mailové schránky mohou malí i velcí poslat básničku na téma Očima zvířete a velký ohlas na sociálních sítích vyvolala i Křížovková cesta. „Je to patnáct zastavení v Hustopečích a blízkém okolí, které musíte poznat podle fotografie a na těch stanovištích jsou skryty předměty, která tam evidentně nepatří. Ty vepíšete do naší křížovky a celou nám ji pošlete na Pavučinu. Získat můžete zajímavé ceny,“ láká Fridrich. 

O jarních prázdninách pak Pavučina potěší všechny předškoláky. V areálu Křížového kopce vznikne pohádková stezka. „To bude aktivita spíše pro menší děti s doprovodem, nebo třeba pro školky. Od jarních prázdnin zhruba na tři týdny budou mít k dispozici několik pohádkových aktivit, abychom děti motivovali k pobytu venku a pohybu na čerstvém vzduchu,“ těší se Fridrich.

odebírejte přes RSS