Letní královna předala vládu podzimu

20. 9. 2022 · 1 minuta čtení · 12 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Na Křížovém kopci bylo v neděli odpoledne rušno. CVČ Pavučina zde pořádalo svou každoroční, a velmi oblíbenou, podzimní akci, kam lákalo především děti a jejich rodiče.


Děti na Křížovém kopci probouzely podzimní královnu a podpořili tu odcházející, letní, v předávání svého žezla. Předání žezla přišlo v nejlepší možnou chvíli. Ten pravý, astronomický, podzim sice přijde až na přelomu 22. a 23. září, ale nedělní počasí po změně ročního období přímo křičelo. „Protože to vypadá, že žádné velké babí léto už nás nečeká, vyšlo nám to úplně nádherně. Dokonce i poslední sluneční paprsky nám zasvítily na rozloučenou, což je krásné,“ raduje se organizátorka Ingrid Florusová.

Ještě než došlo na přivítání podzimní královny, čekalo děti na celém kopci několik důležitých úkolů, které musely splnit, aby si domů mohly odnést zasloužený suvenýr. „Jakmile děti přijdou, přivítají je letní princezny, předají přívěšky a na každém stanovišti se do toho přívěšku foukne kouzlíčko, které potom podzimní královna doplní o velké kouzlo, tím to celé doplní a děti pak mají kouzelné talismánky na dobré spaní, protože zima je ve znamení spánku a odpočinku. Stanoviště, které plní po cestě, jsou zaměřené na to, jak se mají v lese chovat, na lásce k přírodě a uvědomování si, kde to vlastně jsme,“ přibližuje připravený odpolední program na „Křižáku“ Florusová.

Na stanovištích dětem pomáhaly elfové, skřítkové, vichrnice zpěvné, vílenky, bukovinky, nebo hejkal. Zkrátka každý, kdo do lesa patří. Vítání podzimu není zdaleka poslední akcí, kterou Pavučina tento rok ještě chystá – je rozhodně na co se těšit! „V nejbližší době jsou tam podzimní prázdniny, takže samozřejmě plánujeme Podzimní prázdniny s Pavučinou a příští týden zahajujeme kroužky, takže se rozjíždíme zase naplno a od pondělka se na vás těšíme v kroužkách,“ usmívá se vedoucí Ingrid Florusová. -slam-

odebírejte přes RSS