Nové chodníky i hřiště. Jednali radní

21. 12. 2022 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Z města
Radní se sešli v úterý 20. prosince na své šesté schůzi. Zadali projektování chodníků i hřiště a schválili pravidla participativního rozpočtu.

I v roce 2023 budou pokračovat opravy a budování nových chodníků, radní odsouhlasili zpracování projektů. „Jedná se o bezbariérový chodník od kruhového objezdu, kolem supermarketu Penny a společnosti Westfalia, který se plynuje napojí na ten vedoucí do průmyslové zóny, až k nyní rozestavěnému areálu Kauflandu,“ vysvětlil místostarosta, Bořivoj Švásta. Další dokumentace se týká opravy chodníku mířícího z ulice Husova (v bezprostřední blízkosti Amande hotelu), přes ulici Jiráskova až po Kollárovu ulici.

Radní odhlasovali smlouvu na vypracování projektu na fungl nové hřiště v lokalitě Křížový vrch. „Na prostoru o rozměrech 65x33 metrů by mělo vyrůst kaskádovité hřiště. Součástí zadané dokumentace budou zemní práce, oplocení či opěrné zídky. Samotný mobiliář, uspořádání a vybavení bude řešeno samostatně, k diskuzi přizveme i místní obyvatele,“ uvedl místostarosta, Josef Horák.
Více informací najdete na webu města, v sekci koncepční a rozvojové materiály.

91247
Vizualizace hřiště na Křížovém vrchu

V konečné podobě jsou pravidla participativního rozpočtu pro rok 2023. Ten umožní zapojení místních obyvatel do rozhodování o části peněz z městské kasy a své brány pro nové záměry otevře 1. února. „Oproti minulému ročníku jsme navýšili maximální částku určenou na jeden nápad z 250 tisíc na 300 tisíc korun. Celkový objem peněz vyčleněný pro druhý ročník projektu Tvoříme Hustopeče, jehož koordinátorem bude radní pro oblast investic, Vojtěch Frank, činí 700 tisíc korun,“ doplnila informace starostka, Hana Potměšilová.

Do seznamu již potvrzených komisí, které jsou poradními orgány rady města, přibyla Komise pro sport. Povede ji Petr Groh a mezi její další členy patří Aleš Proschek, Michal Vejpustek, Jan Matlach, Tomáš Skoupý, Radmila Prokšová a Jan Králík. Seznam všech komisí najdete na webu města

-hrad-

 

odebírejte přes RSS